DLACZEGO STOSUJEMY SPRZĘT WYKRYWALNY
DLACZEGO STOSUJEMY SPRZĘT WYKRYWALNY

Proces produkcji żywności i opakowań używanych w tej branży wymaga zastosowania szczególnych sposobów ochrony. Chodzi tu nie tylko o istniejące zagrożenia bakteryjne, ale także możliwość przedostania się do produktu narzędzi i innego drobnego sprzętu lub ich fragmentów. Najczęściej wynika to z nieuwagi pracowników zakładu i nie niesie za sobą poważniejszych skutków, jednak w skrajnych przypadkach następstwa mogą być dla firmy katastrofalne.

Przedsiębiorstwa dbające o jakość i renomę nie mogą sobie pozwalać na produkcję obciążoną niepotrzebnym ryzykiem. Artykuły wykrywalne są sprawdzonym sposobem na minimalizację skutków ewentualnego przedostania się narzędzi, do wnętrza produkowanej żywności.

Różnice pomiędzy przykładową szufelką lub zmiotką wykrywalną a zwykłą są na pierwszy rzut oka niedostrzegalne, jednak tylko w pierwszym przypadku detektor wykryje zagrożenie i ochroni przed niebezpieczeństwem przedostania się narzędzia lub jego fragmentu do produktu. Warto więc inwestować w rozwiązania minimalizujące ryzyko na każdym etapie produkcji.

Wzrost świadomości osób zarządzających zakładami produkcyjnymi w zakresie możliwości zanieczyszczenia produktu fragmentami narzędzi, przyczynia się do ciągłego wzbogacania oferty przez producentów artykułów wykrywalnych. Posiadamy w swojej ofercie artykuły biurowe wykrywalne takie jak linijki, długopisy, flamastry oraz szczotki wykrywalne, czerpaki, zmiotki, wiadra wykrywalne renomowanych producentów europejskich, w tym pełny katalog VIKAN.

Artykuły
RĘKAWICE OCHRONNE A ZAGROŻENIE MIKROBIOLOGICZNE

Na każdy centymetr kwadratowy powierzchni dłoni może przypadać średnio od 50 tysięcy do 5 milionów drobnoustrojów. Oprócz bakterii wchodzących w skład mikroflory fizjologicznej, znajdują się tam również bakterie chorobotwórcze, wirusy, pasożyty i grzyby, korzystające ze sprzyjających warunków do rozwoju i namnażania. Według raportu WHO, ok. 70% zakażeń epidemicznych jest wywoływanych na skutek przenoszenia zarazków przez zanieczyszczone ręce oraz powierzchnie.

DLACZEGO STOSUJEMY SPRZĘT WYKRYWALNY

Proces produkcji żywności i opakowań używanych w tej branży wymaga zastosowania szczególnych sposobów ochrony. Chodzi tu nie tylko o istniejące zagrożenia bakteryjne, ale także możliwość przedostania się do produktu narzędzi i innego drobnego sprzętu lub ich fragmentów. Najczęściej wynika to z nieuwagi pracowników zakładu i nie niesie za sobą poważniejszych skutków, jednak w skrajnych przypadkach następstwa mogą być dla firmy katastrofalne.

DLACZEGO STOSUJEMY PODZIAŁ NA STREFY OZNACZONE KOLORAMI.

Jednym z celów stosowanego systemu HACCP jest dążenie do minimalizowania zakażeń bakteryjnych w zakładach przetwarzających żywność lub wszelkie artykuły mające styczność z żywnością. Elementem podstawowym jest ustalenie na terenie zakładu stref związanych z etapami produkcji, tak by ograniczać ryzyko kontaminacji produktu, strefom tym następnie przydzielone zostają kolory.

Infolinia:

12 283 02 63

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl